Kosár
Nincsenek termékek a kosárhoz adva.
ZERO EMISSION IS COOL

Blog

A lényeg az, hogy kényelmes legyen

A legfontosabb, hogy kényelmes legyen és nemcsak a jármű, hanem az általa generált költség is – vallja Soós László, aki egy használt, 2018-as Toyota Rav 4-et bérel lassan két éve, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy hamarosan megvásárolja.

Harmadik helyen végzett csapatunk a Seres 3-mal

Hogy hol? Olvass tovább és megtudod!

A családban mindig legyen egy autó, amibe bele lehet ülni és indulni

Kíváncsiak vagytok, hogy kik azok, akik autót bérelnek? Milyet és miért?

Akkor elsőként bemutatjuk nektek Derzsi Attilát, aki az ePulse első bérlője volt. Egy új, fehér Toyota RAV4-et választott 24 hónapra, amit közel másfél éve naponta használ. 

Távol áll a bóvlitól: DFSK Seres 3

Csak idő kérdése, amíg a nagy dél-koreai autógyártók által az elmúlt évtizedekben – a remek ár-érték aránnyal és a folyamatosan javuló minőséggel – kitaposott úton haladva a Kínából érkező négykerekűek is célba érnek Európában. Sőt, van olyan típus, amely már nagyon közel j&am

Egy jó pofa Ser

Az ARKUM csoport tagja, a New-Car Trading, vagyis az ePulse, a Dongfeng (DFSK), a FAW Bestune és a BAIC, márkák képviselője lett, így számos új autót kínál eladásra vagy bérlésre. Vessünk egy pillantást az ePulse legújabb szerzeményére, a Seres 3 névre keresztelt, tisztán elektromos városi terepjárójára.

Akkor, hogy is van ezzel a töltéssel?

Világszerte egyre nagyobb teret hódítanak az elektromos autók, amit jól követ a töltőállomások kiépítése is. Már nálunk, Romániában is több, mint 1000 helyen használhatnak elektromos vagy e-töltőt az ún. e-autósok, és a különböző uniós támogatásoknak köszönhetően ez a tendencia rohamosan növekedni.&

Betiltaná az EU a benzines és diesel gépjárművek forgalmazását

Az Európai Bizottság közzétette a "Fit for 55" uniós klíma csomagot, amely szerint jelentősen szigorították a járművek megengedett szén-dioxid-kibocsátását a következő évtizedben. Betiltanák elsőként a dízel, majd a benzines autók értékesítését.

Miért félünk az elektromos autóktól?

Annak ellenére, hogy közel tíz éve fokozatosan egyre nagyobb teret hódítanak az elektromos járművek és a hírcsatornák is bőségesen ontják az elektromos autózással kapcsolatos híreket, és egyre egyértelműbb, hogy a villanymeghajtás nem csak környezetkímélőbb, hanem hatékonyabb is, az autósok többsége még mindig szkeptiku

A hagyományos vagy az elektromos autók biztonságosabbak?

A TESLA-t indulása óta próbálják lejáratni, ahogy egykor Thomas Alva Edisont. Ami viszont emögött a háború körül jogosan felvetődik az emberek fejében, hogy egy elektromos autó veszélyesebb vagy sem egy belsőégésű motoros gépjárművel szemben?

Te mivel vezetnéd le a feszültséget?

Száz éve még sci-finek, pár éve ritkaságnak számított, ha egy-egy hibrid feliratú autóval találkoztunk Udvarhely utcáin. Mára egyre gyakrabban suhan el mellettünk úgy autó, hogy nem is halljuk a motorhangját.

Ami már a flört előtt felvillanyoz

Rendszergazdából lett előbb kontrollingos, később ügyvezető igazgató, aki szabadidejében azon gondolkodik, hogy hogyan fogja elektromos autókkal megtölteni Székelyudvarhely utcáit. László Velin Zoltánnal beszélgettünk.

BACK TO TOP