Kosár
Nincsenek termékek a kosárhoz adva.
ZERO EMISSION IS COOL

Harmadik helyen végzett csapatunk a Seres 3-mal

2022. július 07.
Harmadik helyen végzett csapatunk a Seres 3-mal

Hogy hol? Olvass tovább és megtudod!

Kit ne varázsolna egy Le Mans-i 24 órás autóverseny gondolata, pláne úgy, hogy munkanapjainkat az autók világában töltjük. Aztán a munkaórák lejártával böngésszük az újabbnál újabb információkat a témában, videókat, filmeket nézünk, lényegében az összes létező internetes fórumra beköltöztettük magunkat. Idén csapatunk nem jutott el Le Mans-ba, hanem egy annál sokkal izgalmasabb versenyre neveztünk egy számunkra teljesen friss autóval, a Dongfeng néhány éve piacon levő Seres 3-asával. A verseny helyszínéül a Cserkeden lévő Transilvania Motor Ring szolgált. Az ePulse csapata három pilótát indított, névszerint Balázs Botondot, László-Velin Zoltánt és Katona Árpádot, akikkel méltán büszkélkedhetünk, hiszen 24 óra leforgása alatt egy 3708 méteres körpályán 248 kört sikerült megtenniük mindössze két utántöltéssel.

Az eseményt az ECO Grand Prix - egy olyan elektromos autókat népszerűsítő egyesület – szervezte, akik Európa-szerte rendeznek versenyeket elektromos autók számára.

A nevező csapatok múlt hét pénteken, azaz július 1-én érkeztek a helyszínre. Ezen a napon szereltek, beálltak, majd szombat délelőtt volt a bemelegítés, utána slalom verseny, délután 2-től volt lehetőségük a pályát felmérni, majd 4 órakor volt az indulás.

A verseny célja tehát az volt, hogy a 24 óra alatt minél több kört tudjanak megtenni. A futam közben a csapatok szükség szerint szervizelhettek, tölthették autóikat, akár pihenhettek is. Egy sofőr egyszerre maximum 4 órát vezethetett, majd legalább ennyit nem volt szabad kormányhoz ülnie. Ezt kártyás rendszerrel követték, illetve az autók is folyamatosan monitorizálva voltak.

WhatsApp Image 2022-07-07 at 09.07.41

Meg kellett találni azt a ritmust, ami a leggazdaságosabb volt energia szempontjából. Ez elég jól sikerült is, hiszen több, mint 370 kilométert is sikerült egy töltéssel haladnia az ePulse csapatnak. Így a versenyidő alatt összesen kétszer kellett töltőre tenni a járművet. 

Balázs Botond indított, ő 4 óra után 15 százalékkal hozta le az autót, ezután töltöttek 4 és fél órát, majd Katona Árpád vette át a kormányt, töltés, majd őt követte László-Velin Zoltán, aki talán a legjobban stratégiázott, hiszen 46 százalékkal hozta le az autót. Így egy töltést meg is spóroltak, és Árpád zárta a versenyt. Bár a SUVCARS csapata végig előnyben volt egy másik Seres 3-mal, a végén egyre jobban taktikázott csapatunk és sikerült megelőznie.

WhatsApp Image 2022-07-07 at 09.07.40


Ugyancsak a SUVCARS csapatával esett meg, hogy miután az egyik sofőr úgy döntött, hogy kísérletezik egyet a hatótávval, az autó 200 méterre a töltőállomás előtt lemerült és bizony tolni kellett egy darabot. 100 méter után csatlakoztak a kint lévő mentősök, akik hozzátették, hogy örülnek, hogy csak ebben kell segíteniük. 

A verseny során még áramszünet is volt, az járt jól, aki eközben pályán volt. Illetve néhol forróság, máskor zuhé és hajnalban annyira köd volt, hogy volt olyan sofőr is, aki már szédült és előbb jött le, mint a 4 óra. Semmiképp nem volt könnyű futam, de a csapatunk élvezte.

Talán így is sikerült magunk mögé utasítani egy Tesla Model S-t, hiszen végül az első helyen ugyancsak egy Model S végzett 297 körrel, a második egy Tesla Model 3 Long Range volt, ami 281 körrel zárta a versenyt, és mi vittük a harmadik helyet 248 körrel. Csapatunk úgy érzi zseniális stratégiai döntések következménye ez az eredmény. Negyedik helyen a SUVCARS csapata végzett, majd ötödikként a harmadik Tesla csapat zárta a sort.

WhatsApp Image 2022-07-03 at 21.59.20

A verseny tehát vasárnap délután 4 óráig tartott, és az autóversenyekről jól ismert pezsgőbontásos díjátadóval zárult... Romániában elsőként szerveztek ilyen típusú versenyt, vártuk is, hiszen a környező országokban nagy népszerűségnek örvend. Bízunk benne, hogy hamarosan ismét megméretettethetjük magunkat hasonló versenyen, hiszen az adrenalin dömping mellett tapasztalatainkat is szeretnénk mielőbb felhasználni.

 

Ajánlat

SERES 3 elektromos SUV

301      53,61      8,4
640 EUR/hónap-tól

Toyota RAV4 Hybrid Dynamic Force

65 km      306 cp      6,2 sec
704 EUR/hónap-tól

Toyota RAV4 Plug-In Hybrid

65 km      306 cp      6,2 sec
935 EUR/hónap-tól
BACK TO TOP