Kosár
Nincsenek termékek a kosárhoz adva.
ZERO EMISSION IS COOL

A családban mindig legyen egy autó, amibe bele lehet ülni és indulni

2022. június 08.
A családban mindig legyen egy autó, amibe bele lehet ülni és indulni

Kíváncsiak vagytok, hogy kik azok, akik autót bérelnek? Milyet és miért?

Akkor elsőként bemutatjuk nektek Derzsi Attilát, aki az ePulse első bérlője volt. Egy új, fehér Toyota RAV4-et választott 24 hónapra, amit közel másfél éve naponta használ. 

„Szeretek vezetni, akkor kapcsolódok ki. A feleségem mellettem van, a gyerekek hátul. Leginkább kirándulni szeretek a családdal, legyen az országon kívül vagy belül” – meséli, amikor vezetési élményeiről kérdezzük. DSC06505Attila éppen egy autóját árulta, amikor egy barátja összeismertette Zoltánnal, a megbeszélések során kisütötték, hogy Attilának tulajdonképpen mire is lenne szüksége. Már akkor tudta, hogy az autót nem tartja befektetésnek – mivel nem ebben az iparágban tevékenykedik – azt az összeget, amit egy új, esetleg a RAV4 kategóriájú járműre fordítana máshol tudná kamatoztatni, viszont szeretne jó autóval közlekedni. „Én a mostani gazdasági helyzetben nem látom stabilnak, hogy több ezer eurót elfekvőbe helyezzek autóba. Amíg aktívan tudok dolgozni, addig ki tudom keresni a fenntartását, amint változik a helyzet inkább járok gyalog, biciklivel, olcsóbb járművel.”

Attila könyvelő, három gyermek édesapja, így nem csak munkaeszközként tekint autójára, hanem a család kényelmét is szem előtt kell tartania. Amikor autóra gondol számára a legfontosabb a biztonság. Egyébként, amikor vezetési stílusáról faggattuk, akkor is a biztonságot emelte ki, nem fogjuk látni, ahogy a Kossuth utcán 190-el száguldozik. S mosolyogva azt is elárulta, hogy felesége vezet gyorsabban. 

Mikor arra kérdeztünk rá milyen szempontok vezérelték, amikor a bérlési struktúra mellett tette le voksát elárulta, hogy alaposan megfontolta döntését, alapos számításokat végzett és ezt ajánlja azoknak is, akik hasonló módon jutnának autóhoz. Alapul vette, hogy új autóról lévén szó javítási költségekkel nem igazán kell számolnia, viszont az adók és a fenntartáshoz szükséges járulékos költségek, mint amilyen a revízió és más apróságok - már felmerülnek egy saját autó esetében. Szerinte a vállalkozói rétegnek azért egyszerűbb ebben a struktúrában gondolkodni, mert a járműben tartott pénz értéke csökken, míg a vállalkozásba fektetve őrzi, jó esetben kamatozik és a fenntartással járó intézkedésre fordított energiát a saját munkájára tudja fordítani az ember. 

Ugyanakkor hozzátette, hogy számára meggyőző az is, hogy saját kapcsolatain keresztül is tapasztalta: nyugaton ez már bejáratott módszer. Az emberek nem tartják a pénzt eszközökben, amit lehet inkább bérelnek, legyen szó autóról vagy bármilyen munkagépről.

Amikor a bérlés hátrányáról faggatjuk őszintén elmondja, hogy akkor van baj, ha valami miatt a szerződött idő előtt ki kell lépni belőle, hiszen ilyenkor a belépéshez szükséges összeg elvész. Azt tudni kell, hogy vásárlás és bérlés esetén is a jó autónak ára van, ezzel számolni kell, ha megvásároljuk is van éves adója, fenntartási költsége, biztosítása, szezononként gumicsere, revízió, ha pedig béreljük a szerződésnek megfelelő havi összeg.

Arra emlékszik, hogy fiatal korában édesapjától kérte kölcsön az autót, amikor menni kellett valahová és mindig macerával járt. Legszerencsésebb esetben csak tankolni kellett, de volt, hogy ez vagy az nem működött éppen. Ezért különösen kényes rá, hogy egy jó autó legyen a családban, amibe bármikor beülhet az ember és indulhat. Emiatt különösen vigyáz rá. Tiszta, üzemanyag van benne és a bérlési feltételeknek köszönhetően a papírok is mindig rendben vannak. 

Ha az autóról tudnál meg többet, akkor kattanj ide: https://epulse.ro/plug-in-hibrid-autok/uj/toyota-rav4-plug-in-hybrid 

Ha bérlési feltételekről lenne kérdések egyeztess:  +40 723 100 139 – es telefonszámon.

DSC06479

Ajánlat

SERES 3 elektromos SUV

301      53,61      8,4
640 EUR/hónap-tól

Toyota RAV4 Hybrid Dynamic Force

65 km      306 cp      6,2 sec
704 EUR/hónap-tól

Toyota RAV4 Plug-In Hybrid

65 km      306 cp      6,2 sec
935 EUR/hónap-tól
BACK TO TOP